România se pierde?

  • 0

România se pierde?

Category:editoriale sociale Tags : 

E minunat spaţiul românesc. Avem un spaţiu geografic deosebit pe care l-au râvnit mulţi şi îl râvnesc încă. Avem şi munte şi mare; şi plajă şi pârtii de schi; avem şi loc de popas la liziera pădurilor rămase încă în picioare şi vârfuri de munte pe care să le cucerim pentru a vedea de sus, bogăţia unei ţări. De care până şi noi, românii, ne batem joc consemnaţi de istorie şi de prezent.

Trăsăturile definitorii ale acestui popor sunt încă marcate de tâlcurile baladei Mioriţa, mai mult decât imensitatea unui Brâncuşi, Eminescu, Enescu sau de figuri ale unor oameni din istorie cu statură morală şi politică imensă care au ştiut să uneascăşi nu să dezbine.

Românii nu au scăpat niciodată de comunism. De metehnele lui. Menţinerea în sărăcie a milioane de oameni a fost mereu un ţel important al politicienilor care, din 4 în 4 ani la alegeri, mai aruncau câte o promisiune sau chiar mai adăugau câţiva lei pentru un trai mai puţin decât decent. Păstrarea unei educaţii scăzute pentru milioane de români este o realitate cruntă. Manipularea zilnică prin televiziuni deturnate de la orice principiu jurnalistic profesionist a reuşit să deformeze realitatea, să spele creiere şi să servească intereselor unor grupuri de interese ostile acestei naţii.

De ce toate acestea? Pentru că mult prea mulţi români spun că „nu sunt interesaţi de politică”.Aşa doar aşteaptă cu mâna întinsă ceea ce oricum nu vor primi cu adevărat decât ca noţiune de promisiuni. Pentru că mult prea mulţi politicieni ajung în vârf cumpărându-şi locul cu bani sau prin promisiunea că vor deveni instrumentele potrivite pentru cei din umbra lor. Pentru că avem prea mulţi politicieni şi prea puţini lideri reali.

Minciuna primeşte conotaţii de adevăr în cancelariile politice şi este demascată în piaţa publică. Figuri publice repetă minciuni cu seninătate, zile întregi, repetând antecedente ale istoriei: „O minciună repetată de o mie de ori rămâne o minciună, dar o minciună repetată de un milion de ori devine adevăr”(Joseph Goebbels, Ministrul Propagandei Publice în timpul regimului nazist din anul 1933 până în 1945).

România de acum este din nou în suferinţă. Pe la margini de ţară îşi arată din nou colţii duşmani care doresc din nou câte o muşcătură din ea. Din interior se propagă ura şi dezbinarea. Cât încă avem acelaşi petec de cer deasupra capului nostru astăzi, nimic nu poate fi pierdut. Mâine s-ar putea să fie prea târziu…

foto: pinterest

Spread the love

Leave a Reply