Despre mine

      Poate fi amuzant să afli că oameni cu care nu te-ai întâlnit nici măcar o dată în viață, spun despre tine că te cunosc. Sau poate deveni supărător când aceiași oameni, îți atribuie o afirmație nerostită, o faptă inexistentă... Mi-am asumat toate acestea, cu timpul, când am înțeles că dacă ai profesii care implică expunere publică, te poți aștepta la orice formă de reacție, invidie sau simpatie.

     Ar trebui să scriu aici câte ceva despre mine... La celebra întrebare "Cine sunt eu?" aș răspunde simplu și concret: Incă descopăr cine sunt. Cu fiecare zi care trece aflu cine sunt și descopăr ceea ce devin...

     Pentru cei mai mulți sunt jurnalistul care s-a molipsit cu acest microb, in iunie 1993, pentru ca mai apoi, studiile de licență în jurnalism să-mi contureze una dintre profesii. Pentru aceștia sunt cel care a scris și mai scrie articole, editoriale, realizatorul de emisiuni radio și realizatorul și producătorul de emisiuni de televiziune.

     Pentru alții, sunt profesorul cu care s-au întâlnit într-o anumită perioadă a vieții în școala generală sau în liceu. Sau sunt speaker-ul motivațional pe care l-au ascultat în diversele ocazii ivite prin intermediul Programului Educațional "Viața la Pozitiv" pe care l-am fondat în 2011 împreună cu alte câteva persoane. Sau consilierul pentru dezvoltare personală cu care au dialogat în diverse ocazii.

     Pot fi regăsit ca voce, printre milioanele de melodii ascultate vreodata de cineva, în cele câteva zeci de piese ale trupei Simbol sau ale proiectului muzical personal CosSim.

     Sincer... nu cred că aș fi putut avea o singură profesie, o singură preocupare în întreaga viață. Am ales să-mi descopăr misiunile sufletului și să le onorez, chiar dacă asta înseamnă să practic mai mult decât o profesie și să-mi umplu timpul cu activități diversificate.

     Dar toate astea, spun doar o parte despre mine. Acea parte care e vizibilă pentru toți.

     Pentru un număr mai mic de persoane, pot fi descoperit și altfel. Un om care se bucură de vară și care ar prelungi un întreg an acest anotimp, romantic în momentele în care aleg să experimentez prin emoții și sentimente și pragmatic atunci când am ceva de realizat. Iar când aleg să nu am ceva de făcut, iubesc să iubesc, să călătoresc, să citesc literatură motivațională, să cânt sau să fiu util celorlalți și comunității...

     Cu fiecare zi care trece, aleg să-mi fiu util și mie, să aflu cine sunt și să descopăr ceea ce devin...

Cosmin Chelcea

Please follow & like us 🙂

Spread the love