Azi e despre Iubire!

  • 0

Azi e despre Iubire!

Category:Gânduri Tags : 

     Azi e despre Iubire. Dar nu aşa ca și cum în restul zilelor ar fi despre lipsa ei. Despre Iubirea frumoasă care te face să vrei să fii autentic, fără măști și fără teama de a fi tu însuți. Azi Iubirea prinde forme și contur, prinde glas și culoare, azi Iubirea îmbracă cuvinte care se rostesc și care se cântă. Ca o trezire a oamenilor din adormire. Un refresh pe care și-l dau din nou, în prag de primăvară, semn că în locurile tainice ale sufletului, Iubirea se străduiește se fie mai vie…

     Iubirea îndrăgostiţilor e tainică, Iubirea nu se strigă în piața publică. Iubirea se împarte la doi, se înmulțește în doi și se împărtășește între doi oameni. Trăim într-o lume mult prea zgomotoasă, în care șoaptele Iubirii sunt deseori acoperite de strigătele urii. O lume în care ego-urile personale se ridică peste tainicele legături dintre sufletele celor ce se Iubesc. Și…cu toate acestea, oamenii sărbătoresc Iubirea, ca semn că se prețuiesc, chiar dacă uneori o fac prin gesturi comerciale sau prin momente prea fugare; prea mult alegem să trăim repede și din toată această goană după “a avea”, e bine să nu uităm să conjugăm la prezent, conştient, verbul “a fi”.

     Cu o îmbrăţişare poţi dărui un univers întreg şi să vindeci orice suflet. Cu un sărut poţi spune tot ceea ce nu ar încăpea în zeci de cuvinte. Cu o privire, poţi sădi bucuria… Cu prezenţa ta plină de Iubire în viaţa celuilalt, poţi contopi viitorul într-un prezent continuu.

     Iubirea se trăiește și azi, la fel ca în orice altă zi din an. Dar poate că astăzi, scrie în certificatul ei de naștere, că merită să fie aniversată, la fel ca fiecare dintre noi, o dată pe an. Cum niciunul dintre noi nu mâncăm din tortul aniversar decât o zi din an și simțim energia specială a acelei zile ca un nou început, astăzi (de ziua Sf. Valentin şi apoi de Dragobete) să recunoaştem dreptul Iubirii de a fi sărbătorită.

     E minunat când oamenii ajung să sărbătorească în fiecare zi Iubirea, prin gesturile mici.  Şi e minunat să dăm voie oricărui prilej de a recunoaşte că Iubirea este esenţa tuturor lucrurilor şi că aduce mereu pacea şi echilibrul…


Leave a Reply